A Debreceni Egyetem képzési lehetőségeit ismerhetjük meg a Szolnok Campuson

Megosztás

Január 17-én, azaz szerdán a teljes képzési kínálatát bemutatja a Szolnok Campuson a Debreceni Egyetem. A programon résztvevő érdeklődők információkat kaphatnak az intézményben működő tizenhárom karról és a különböző szakokról, valamint a sport- és ösztöndíjprogramokról.

Idén először ráadásul a műszaki képzésekről szintén lehet tájékozódni, hiszen ahogy még október végén megírtuk, tovább bővül a Campus, 2024. szeptemberétől a műszaki terület iránt érdeklődő hallgatók jelentkezését is várják. A DExpó január 17-én, szerdán 9 órakor kezdődik a Debreceni Egyetem Szolnok Campus főépületében.

A középiskolások számára ezek rendkívül fontos lehetőségek, hiszen ezek a beiskolázási rendezvények azok, ahol az intézmény egészét teljes valójában látják, ezáltal pedig könnyebben tudnak dönteni a jövőjüket illetően.

„Az egyetem egyre több városban indít képzéseket, a DExpónak abból a szempontból is nagy jelentősége van, hogy a rendezvény által közelebb tudjuk hozni a Debreceni Egyetemet azokhoz is, akik nem juthatnak el például a debreceni beiskolázási eseményre. Nagyon fontos a személyes kapcsolat, mindenki első kézből tájékozódhat az intézmény képzési kínálatáról és helyben ismerheti meg az adott szakok specialitásait” – nyilatkozta a hirek.unideb.hu-nak Rőfi Mónika, a Debreceni Egyetem Rendezvénykoordinációs és Alumni Központjának vezetője.

Az iskola profilja elsődlegesen gazdaságtudományi, az ott tanulók a kereskedelem és marketing, turizmus-vendéglátás, gazdálkodási menedzsment, vidékfejlesztési agrármérnöki és pénzügy-számviteli alapszakon tanulhattak.

Ezután szélesítették a kört és úgy ítélték meg, hogy egészségügyi képzésre szintén szükség van, ezáltal a megyei kórházak közreműködésével létrejött az Egészségtudományi Kar. Most, tehát a 2024/25-ös tanévtől pedig szintén bővülnek a lehetőségek, gépészmérnöki és műszaki menedzser szak indul, a DExpón ezekről az opciókról részletesen lehet majd hallani.

A karok különböző képviselői előadások formájában ismertetik a főbb információkat és a felvételi követelményeket, illetve megnyitják a demonstrációs termeket, azaz közvetlen közelről láthatják az érdeklődék az eszközöket, amiket az egészségtudományi képzésben használni fognak a későbbiekben.

– Azért érdemes a diákoknak részt venniük a DExpón, mert olyan információkat is kaphatnak, amiket az interneten nem biztos, hogy megtalálnának. A jelenleg is az egyetemen tanuló hallgatóktól, az oktatóktól kérdezhetnek, megtapasztalhatják az intézmény légkörét. Abban bízunk, hogy a tavalyi rendezvény sikeréből kiindulva és az ott szerzett tapasztalatok alapján idén az előző évhez képest is többen lesznek a szolnoki DExpón – tette hozzá Rőfi Mónika.

Képek: unideb.hu

Kapcsolódó cikkek